A bogrenyomtatas.hu-t 2021 decemberében kívül-belül újjáépítettük. Az egyedi, főleg reklámcélra szánt kerámiatermékek forgalmazásával és dekorálásával foglalkozó weboldal a ddgifts.hu egy kategória-specifikus „ikertestvére”.

Habár a régi bogrenyomtatas.hu oldal a saját kategóriájában 2008 óta általában hozta az elvárásokat keresőoptimalizálás (SEO) tekintetében, 2021 végén mégis hozzá kellett látnunk a felújítási munkálatoknak. Egyfelől azért, hogy a domain-cím esetleges Google-értékcsökkenését jó előre megakadályozzuk, másfelől technológiailag is fenntartható és modern alapokat kellett biztosítanunk.
Az oldal mind user interface/experience szempontból, mind motorikusan a nulláról lett újra felépítve, az újjáépítést pedig egy tartalommigrációs fázis követte. Annak ellenére, hogy a projekt végére már-már csak a domain-cím maradt eredeti az oldalon, hűek szerettünk volna maradni a régi oldal dizájn-nyelvéhez, továbbá nagyobb hangsúlyt fektettünk a színek vibrációjára.

Természetesen a teljes kreatív és technikai játék (avagy a fejlesztés) célja a SEO-pozíció megőrzése és jelentős feljavításának kísérlete volt (mi más is lett volna).
Bejegyzésünk 2024 januári publikálásáig továbbra is kimondhatjuk, hogy sikerrel jártunk: a másodlagos kulcsszavára az oldal általában a Google TOP 1-2 között mozog, míg az elsődleges kulcsszavára már második éve stabilan övé a pole-pozíció.

Less rá az oldalra!