2017-et írtunk. A reklámajándék-piacon (többek között) egyik pillanatról a másikra kegyetlen versenykörülményekkel szembesültek a már sok-sok éve nagykereskedelmi szinten reklámtárgyakat gyártó és forgalmazó cégek. Azok a webshopok, melyek a „reklámajándék” kulcsszóra 2016-ig még a Google első találatai között tartották a pozíciójukat, 2017-re pikk-pakk 10-20 helyezéseket rontottak, és szemmel láthatóan nehezen találták a gyógyírt.

Ezt a helyzetet egyszerre több tényező „beérése” okozta:

  • 2017 tavaszán a Google közzétette a közösség által „Fred” névre keresztelt algoritmus-frissítését, mely komoly és kegyetlen fluktuációt okozott a korábban évekig stabilnak tűnő rangsorolásokban. Stabil Google „aranyérmesek” csúsztak vissza a láthatatlanságba.
  • A programozói/fejlesztői tudást nem igénylő, könnyen kezelhető és esztétikus tartalomkezelő rendszereknek köszönhetően (pl. WordPress) beérett az első aranykora az „egynyári” reklámajándékos cégeknek, azaz tömegével kerültek ki a webre olyan rövid életű webshopok, melyek elsősorban a reklámtárgy-forgalmazásban látták a kasszarobbantó sikert, azonban egy dolognak nagyon sokan híján voltak: a marketing és nyomdatechnikai szakértelemnek. A tömegesen publikált új vállalkozások komoly tömegnyomort idéztek elő a piac tortájában, sőt, sokáig előkelő Google-pozícióban tanyáztak olyan inaktív webshopok is, melyek mögül valójában már rég kihátrált az üzemeltető cég.

Mindezek eredményeképpen a piac valódi szereplői jelentősen veszítettek az online látogatottságukból.

Hogy az felvegye az ütemet a megváltozott versenykörülményekkel, egyértelművé vált, hogy a D&D központi, ddgifts.hu weboldalát is fel kell újítani, így 2017 márciusában megindult az egyedi fejlesztési munka EVCore alapokon, majd májusban publikálásra került a vadonatúj online rendszer. Az egyik legnagyobb tempójú munkánk volt, ugyanis kb 2 hónapunk volt a kivitelezésre úgy, hogy nem sablonalapú, hanem minden porcikájában egyedi fejlesztésű webalkalmazásról beszélünk.

A technológiájában EVCore backenddel és JQ frontenddel működő weboldal egy összetett webshop funkcionalitást kínál, mely teljes mértékben a D&D Gifts & Merchandising Kft szájízére lett szabva. A kifejezetten reklámtárgy-beszerzést kiszolgáló termékprofiloktól kezdve, a negyedóránként frissülő és földrajzi/időtávolság szerint strukturált raktárkészletig számtalan egyedi funkció szolgálja ki a beszerzőket.

Amennyiben a céged, vállalkozásod arculatát szeretnéd alaposan „felboostolni”, pattanj fel a D&D shopjára, álmodd meg a logódat egy terméken, és dobj egy ajánlatkérést nekik. A kiszolgálásra és minőségre nem lesz panaszod!